Laxfile med Citron & Dillsås

 

En mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk på grädde, citron, dill och buljong.

Ytterligare ett perfekt recept för den som lära sig laga mat!

Snabblagat och väldigt gott!

Under 40 min
3 ingredienser
Enkel




Gör så här

1.Skala potatis och lägg dom en kastrull och koka potatis i ca 20-25


2. Lägg 4 portionsbitar fiskfilé i en ugnsform. Använd en trång form så att fisken nästan täcks av såsen.

3. Tillaga mitt i ugnen, 20-25 min i 175°C. Om fisken är fryst förlängs tillagningstiden med ca 5-10 min. Tänk på att fryst fisk släpper mer vatten vilket gör såsen tunnare i konsistensen.

Salta lätt och häll sedan såsen jämnt över fiskfilé bitarna.


Tillsätt gärna gröna ärtor och sallad😋
Perfekt rätt till matlådan


Kommentarer